Passzívház bemutatót tartottunk

Passzívház bemutatót tartottunk a tervezés építés előtt álló érdeklődőknek.Idei első passzívház bemutatónkat tartottuk múlt hét pénteken. A program résztvevői személyes tapasztalatokat szerezhettek tényői passzívházunk, jelen zord időjárás mellett nyújtott  klímájáról. Sajnálatunkra a nap nem sütött, de a ház így is kellemes meleggel várta a látogatókat, akiket egy csésze meleg teával is megkínáltunk.

Volt aki Debrecenből, Budapestről  érkezett, volt  aki Burgenlandban, Győrben készül passzívházat építtetni , volt aki első otthonát tervezi, volt aki nyugdíjas éveire szeretne egy alacsony rezsijű energiatakarékos házat.


Passzívház bemutató építkezés előtt állóknak


A rövid bemutatkozás után megmutattuk a házat. A nappaliban kényelmesen helyet foglalva egy rövid kis vetítéssel szemléltettük a passzívház tervezés és építés specialitásait. Bár a kanapén is volt még hely, többen a  széles ablakpárkányon foglaltak helyet, ahol ugyanolyan kellemes meleg volt mint  a szoba többi részén, az ablakok nem húztak, tényleg csak a napsütés hiányzott. A passzívház bemutató programunk második részében kötetlen beszélgetés keretében válaszoltunk vendégeink kérdéseire. Beszéltünk a telekválasztásról, a tájolás fontosságáról,  a beruházás szervezéséről, a passzívház tervezés-építés buktatóiról, passzívház ablakokról, minősítésről, a szellőztetésről, az alternatív fűtési lehetőségekről és megoldásokról és még sok mindenről. Közben azt is nyomon követtük, hogy a résztvevők által kibocsátott hő, mennyivel emeli a helyiség hőmérsékletét.


Vendégeink elmondása szerint sok-sok hasznos információhoz jutottak  a két óra alatt, melyet fel tudnak használni házuk tervezéséhez építéséhez.


Legközelebbi passzívház bemutatónkat 2012.március 3-án 10. órakor tartjuk. Szerettel várjuk Önt is!


Információ és jelentkezés: ITT

Passzívház bemutató résztvevői