Így választanak passzívház tervezőt, kivitelezőt

Az építtető csak az igényszintjének, elvárásainak megfelelni képes tervezők és kivitelezők kiválasztásával teheti lehetővé a megkívánt a minőség épület felépítését. Ezért rendkívül nagy a jelentősége a megfelelő tervező és kivitelező kiválasztásának.


Emiatt hibás az az gyakorlat, hogy a tervezők, kivitelezők kiválasztását nem a minőségbiztosítás eszközeként hanem árkérdésként kezelik. Fokozottan érvényesül ez a magas épületenergetikai minőséget követelő passzívházak esetében.Ügyfeleink az alábbi szempontokat figyelembe vételével választottak/választanak bennünket:


  • Tudják mit akarnak. Elvárásaikat konkrétan, világosan megfogalmazzák, számszerűsíthető célokat tűznek ki. A házzal szemben támasztott követelményeiket pontosan leírják azokat a tervezővel a kivitelezővel kötött szerződésekbe beleveszik.


  • Az általuk építendő házat hosszú távú befektetésnek tekintik, a tervezőtől ,kivitelezőtől minőségi munkát és nem "tescos" árszínvonalat várnak el.


  • Tisztában vannak vele, hogy az általuk elvárt minőség csak a tervező és a kivitelező szoros együttműködésével érhető el, ezért a kivitelezőt már a tervezés folyamán bevonják.


  • Fontosnak tartják, megkövetelik  a felkészültséget, a tapasztalatot, referenciákat.


  • Igénylik a  minőségbiztosítást, az általa nyújtott szakmai hátteret és segítséget.