Üdvözlet kedves
olvasók! Ma egy finom, egyszerű és gyorsan elkészíthető narancslekvár
recepttel szeretnélek megismertetni benneteket. Ez a lekvár nem csak az édes
fogúak kedvence lehet, de egészséges is, hiszen a narancsban található
C-vitamin nagyon jót tesz az immunrendszerünknek. Vágjunk is bele! Az
elkészítéshez szükségünk lesz: Hozzávalók: – 1 kg friss narancs – 700 g cukor
– 1 citrom Először is vegyük elő a narancsokat, amelyek legyenek minél
érettebbek és szaftosabbak a jobb ízélmény érdekében. A citrom pedig segíteni
fog abban, hogy a lekvár ne legyen túl édes, és adjon neki egy kis savanykás
ízt is. 1. Lépés: Mossuk meg alaposan a gyümölcsöket. Jól tisztítsuk meg a
narancsok héját, mert ebből is kerül majd a lekvárba. Ha van otthon bio
narancsunk, az ideális választás lehet. 2. Lépés: Vágjuk fel a narancsokat
negyedekbe, majd távolítsuk el belőlük a magokat és a fehér részeket. A
héjából vágjunk vékony csíkokat. 3. Lépés: Tegyük egy nagy lábosba a narancsdarabokat
és a héjcsíkokat, majd adjuk hozzá a cukrot. Hagyjuk állni körülbelül 1 órán
át, hogy a gyümölcs levet eresszen. 4. Lépés: Közben facsarjuk ki a citromot,
majd adjuk hozzá a lekvárhoz. 5. Lépés: Főzzük a keveréket közepes lángon,
amíg el nem kezd sűrűsödni. Ez körülbelül 30-40 percet vesz igénybe. 6.
Lépés: Ha megfelelő az állaga, tegyük bele sterilizált befőttesüvegekbe.
Ügyeljünk rá, hogy az üvegek szája is tiszta legyen. Zárjuk le őket, és
hagyjuk teljesen kihűlni. Most már csak annyi dolgunk van hátra, hogy
élvezzük ezt az ízletes narancslekvárt reggelire pirítóson vagy akár egy
finom palacsintára kenve! Az elkészítése egyszerű, és minden bizonnyal bárki
boldogan tevékenykedhet vele a konyhában! Remélem tetszik ez a recept, és
kipróbálod otthon te is! Írd meg kommentben, ha elkészültél vele, milyen
lett! Jó étvágyat!