A lencseleves egy
klasszikus étel, amelyet számos kultúra és országban fogyasztanak. A
legfinomabb lencseleves receptje azonban sokak számára rejtélyes lehet, pedig
valójában nagyon egyszerű elkészíteni. Először is, válasszunk jó minőségű
lencsét a leveshez. A legtöbben a barna lencsét részesítik előnyben, mivel ez
a fajta a legízletesebb és legtöbb tápanyagot tartalmazza. Mossuk meg
alaposan a lencsét és áztassuk be legalább egy órára vízbe. Ezután kezdjük el
elkészíteni a zöldségeket és fűszereket. Egy lábasban forrósítsunk fel
olajat, majd adjunk hozzá apróra vágott vöröshagymát, sárgarépát, zellert és
fokhagymát. Pirítsuk meg őket néhány percig, majd adjunk hozzá sót, borsot,
pirospaprikát és köményt ízlés szerint. Miután a zöldségek megpuhultak és
aromásak lettek, adjuk hozzá a áztatott lencsét, öntsünk fel annyi vizet vagy
alaplevet, hogy ellepje őket, majd főzzük addig, amíg a lencse megpuhul.
Végül turmixoljuk össze a levest egy botmixerrel vagy törjük össze egy
villával az egyszerűbb textúráért. Adjunk hozzá friss petrezselymet vagy
citromlevet az extra ízért. Így elkészítve garantáltan egy finom és tápláló
lencselevest kapunk, amely tökéletes választás lehet hideg téli napokon.
Próbáljátok ki ti is otthon!
