Áfonya Lekvár Recept

  A következő
bejegyzésben egy finom és egyszerűen elkészíthető áfonya lekvár receptjét
szeretném megosztani veletek. Az áfonya egy igazán egészséges gyümölcs, tele
van antioxidánsokkal és vitaminokkal, így érdemes minél több formában
fogyasztani. Az áfonya lekvár elkészítése nem bonyolult, csupán pár alapanyag
szükséges hozzá. Első lépésként mossuk meg alaposan az áfonyát, majd tegyük
egy lábasba. Adjunk hozzá cukrot ízlés szerint (kb. 1 kg áfonyához 300-400g cukor
javasolt) és kezdjük el lassú tűzön felforralni. Amikor már forr a lekvár,
kezdjük el folyamatosan kevergetni, hogy ne égjen le az alja. Hagyjuk
rotyogni kb. 30-40 percig, amíg besűrűsödik és szép pirosra fő. Ha elértük a
kívánt állagot, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni egy kicsit. Ezután
töltsük üvegekbe a lekvárt és zárjuk le őket jól. Ha szeretnénk hosszabb
ideig tárolni, akkor sterilizáljuk az üvegeket. Az áfonya lekvárt remekül
lehet kenyerre vagy kekszre kenni, de akár desszertekhez is használhatjuk
például túróval vagy palacsintával tálalva. Remélem kedvetek kaptatok ehhez a
finom recepthez és ti is elkészítitek otthon! Jó étvágyat kívánok
mindenkinek!