Áfonyaszósz
készítése otthon Az áfonyaszósz egy finom és könnyen elkészíthető desszert,
amely sokféle ételhez tökéletes kiegészítést nyújt. Ha szeretnéd kipróbálni
ezt az ínycsiklandó mártást, akkor íme egy egyszerű recept, amit bárki
könnyen elkészíthet otthon. Hozzávalók: – 250 g friss vagy fagyasztott áfonya
– 1/2 csésze cukor – 1/4 csésze víz – 1 evőkanál citromlé – opcionálisan
vanília kivonat vagy fahéj Elkészítés: 1. Először mossuk meg alaposan az áfonyát,
majd csepegtessük le róla a vizet. 2. Egy közepes lábasban keverjük össze a
cukrot és a vizet, majd forraljuk fel. 3. Add hozzá az áfonyát a cukros
vízhez, és főzzük közepes lángon körülbelül 10 percig, vagy amíg az áfonyák
megpuhulnak. 4. Vegyük le a lábast a tűzről, majd pépesítsük az áfonyát egy
botmixerrel vagy egy villával. 5. Adjuk hozzá a citromlevet, valamint a
vanília kivonatot vagy fahéjat a szószt ízlés szerint. 6. Hagyjuk kihűlni a
szószt, majd töltsük üvegbe és tároljuk hűtőszekrényben. Az elkészült
áfonyaszószt tejszínhabbal tálalhatjuk süteményekhez vagy palacsintához, de
akár joghurthoz is adhatjuk édesítés gyanánt. Reméljük, hogy ezzel az
egyszerű recepttel kedvet kaptál ahhoz, hogy otthon elkészítsd ezt az
ínycsiklandó szószt! Jó étvágyat!