Alma Befőtt

  Az alma befőtt egy
klasszikus, ízletes és könnyen elkészíthető tartósítási módszer, amely
segítségével az almás ízeket egész évben élvezhetjük. Ehhez szükségünk lesz
friss, érett almákra, cukorra, fahéjra és citromlére. Először is válasszunk
ki jó minőségű almákat, amelyek érettek és roppanósak. Mossuk meg alaposan,
majd hámozzuk meg és vágjuk fel kisebb darabokra. Ha szeretnénk egy
különleges ízt adni a befőttnek, akkor fahéjjal vagy más fűszerekkel ízesíthetjük.
Egy lábasban keverjük össze az almákat, cukrot és citromlevet, majd hagyjuk
állni pár órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezután melegítsük fel lassú
tűzön az almás keveréket, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Amikor már
forrni kezd az alma befőtt, szedjük át üvegekbe és zárjuk le őket
légmentesen. Hagyjuk kihűlni és tároljuk hűvös helyen. Így sokáig eltartható
lesz és bármikor elővehetjük egy finom reggelihez vagy desszerthez. Az alma
befőtt nemcsak finom és egészséges csemege lehet, de ajándékként is remek
választás lehet szeretteinknek. Készítsünk belőle szép díszcsomagolásban és
lepjük meg velük az ünnepek alkalmával. Így garantáltan sikert aratunk!