Címe: Az Alma Chutney Mesés Világa
Mikor a hűvös őszi szellő belekap a fákba, és a lombot durván a föld felé
tükrözi, szemünkben egyetlen kérdés lebeg: Mit kezdjünk azokkal az almákkal?
Nos, amennyiben valaki úgy érzi, már túl sok almás pitével kényeztette magát,
vagy egyszerűen csak szeretne valami újat és izgalmasat kipróbálni, az Alma
Chutney lehet a legjobb döntés. De mi is pontosan az Alma Chutney? A chutney
indiai eredetű szósz, ami elsősorban gyümölcsökből készül. Sűrűbb állagú,
mint a lekvár, jellemzően savanykás-édes ízvilágú. Az almatartalmának
köszönhetően pedig nem csak ízletes, hanem vitaminokban rendkívül gazdag is.
Nézzük meg lépésről-lépésre hogyan is készül el ez a csodás recept! 1.
Először gyűjtsünk össze minden hozzávalót. Szükségünk lesz almára
(természetesen), cukorra, borecetre, hagymára és fűszerekre – gondolok itt
gyömbérre, fahéjra és szegfűszegre. 2. Aztán hámozzuk meg az almákat,
távolítsuk el a magházukat, majd vágjuk őket kisebb darabokra. 3. Egy nagy
lábosban kezdjük el pirítani a finomra vágott hagymát egy kis olajon. Amint
üvegesedni kezd, adjuk hozzá a fűszereket és pirítsuk további pár percig. 4.
Ezután öntsük hozzá az almákat, a cukrot és az ecetet. Keverjük össze alaposan,
aztán fedjük le a lábast és lassú tűzön főzzük az egészet körülbelül egy órán
át. 5. Ha már mindent jól összefőztünk, és krémes, sűrűbb állagot kapunk,
akkor van kész az Alma Chutney. Csak óvatosan, mert forrón nagyon éget! Az
Alma Chutney remekül passzol húsok mellé, de akár sajtokkal, szendvicsekben
is kiváló. Sőt, ha szeretnénk még kreatívabbak lenni, használhatjuk pizzák
vagy wrap-ek feltétjeként is! Ezzel a recepttel nem csak egy ízletes
finomságot tudunk előállítani, hanem egyben felhasználhatjuk a feleslegessé
vált almáinkat is. Ne feledkezzünk meg róla: amit ma megfőzünk, azt holnap
már élvezhetjük is! Az Alma Chutney amellett, hogy egészséges, gazdaságos és
kör