Kedves Olvasók! Üdvözlet ezen a szép
őszi napon! Mivel az alma az év nagy részében hozzáférhető, és sokféle módon
felhasználható, ma arról szeretnék beszélni, hogyan készíthetünk belőle
otthon egy egyszerű és finom almakompótot. Az almakompót lényegében főtt
alma, amit cukorral és fűszerekkel ízesítenek. A végeredmény pedig egy édes
és ízletes desszert vagy akár köret is lehet. Most pedig lássuk a receptet!
Hozzávalók: – 1 kg alma – 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint) – 1 rúd
vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor – 1/2 citrom leve – Opcionális: fahéj
Elkészítés: 1. Első lépésként meghámozzuk az almákat, eltávolítjuk a
magházukat, majd kisebb darabokra vágjuk őket. 2. Ezután tegyük a darabolt
almákat egy nagyobb fazékba, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliarudat (vagy
vaníliás cukrot), a citromlevet, és ha szeretnénk, egy csipet fahéjat is. 3.
Öntsük hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi az almákat, majd kezdjük el
főzni közepes lángon. 4. Amint az alma darabok megpuhulnak (kb. 20-30 perc),
vegyük le a tűzről a fazekat, és hagyjuk kihűlni. 5. Ha szeretnénk,
botmixerrel pürésíthetjük az almát, de akár darabosan is hagyhatjuk – ízlés
dolga. 6. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, és pár óra múlva már fogyasztható is!
Egy tál vaníliafagylalttal vagy egy adag friss palacsintával kiváló desszert
lehet. De akár húsok mellé köretként is tálalhatjuk. Az almakompót
elkészítése egyszerű és gyors, emellett gazdag vitaminokban és rostokban, így
nemcsak finom, de egészséges is. Próbáljátok ki ti is! Remélem tetszett ez a
poszt, és hasznosnak találtátok! Jó főzőcskézést mindenkinek!