Almás Pite Leveles Tésztából

  Címe: Az Almás Pite Leveles Tésztából
– Igazi Őszi Kedvenc A Konyhában Az ősz beköszöntével egyre inkább előtérbe
kerülnek az olyan sütemények, amelyek melegítik a lelket és otthonos
hangulatot teremtenek. Az almás pite leveles tésztából tökéletes választás
ilyenkorra, hiszen gyorsan elkészíthető, egyszerű hozzávalókból, mégis
ízletes és laktató. A leveles tészta és almapite tökéletes házasságának
köszönhetően ez a sütemény olyan, mintha az édes illatos alma ölelkezne a
ropogós és leveles omlós tésztával. Legyen szó vendégekről, családi
összejövetelekről vagy csak egy esti nassolásról, biztos lehetsz benne, hogy
ez a finomság mindenkinek tetszeni fog. Almás pite leveles tésztából
készítése: Hozzávalók: – 1 csomag leveles tészta (kb. 250g) – 3-4 nagy alma –
1/2 csésze cukor – 1 teáskanál fahéj – citromlé – tojás a kenéshez
Elkészítés: 1. Először is az almákat meg kell tisztítani, majd vékony
szeletekre kell vágni őket. Egy tálba helyezve adjuk hozzá a cukrot, a
fahéjat és egy kis citromlevet, majd keverjük össze alaposan. 2. A leveles
tésztát kinyújtjuk egy lisztezett felületen, majd előmelegített sütőben, 180
fokon 10-15 percig sütjük. 3. Miután a tészta kissé megpirult, rátesszük az
almás keveréket, és a tészta szélét ráhajtjuk az almákra. A tetejét lekenjük
felvert tojással. 4. Végül visszahelyezzük a sütőbe és további 20-25 percig
sütjük, amíg aranybarnára nem pirul. Ezután már nincs más dolgunk, mint
kivárni, hogy kihűljön és élvezni az ízeit. Az almás pite leveles tésztából
készítve remek választás teázáshoz vagy akár egy pohár finom bor mellé is.
Egyszerűen elkészíthető és csodás íze van – nem csoda, hogy annyian szeretik
világszerte! Tipp: Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni az almás pitét, adjunk
hozzá mazsolát vagy diót az almás töltelékhez. Készíthetünk mellé
vaníliaöntetet vagy tejszínhabot is,