Almás Rétes Töltelék

  Cím: Az otthon
készített Sült Paprika Olajban Télire – Ízletes konzerválás a hideg hónapokra
Üdvözlet minden kedves olvasónak! Már az őszi időszakban járunk, ami azt
jelenti, hogy itt az ideje a tartósításnak. Az egyik kedvenc télire
tartósított ételeim közé tartozik a sült paprika olajban. Nemcsak egyszerű
elkészíteni, de íze is feledhetetlen. Ma megosztom veletek ennek a
finomságnak a receptjét. Hozzávalók: – 2 kg piros kaliforniai paprika – 1 l
napraforgó olaj – 3-4 gerezd fokhagyma – só – ecetes lé (1 liter víz, 2 dl
20%-os ecet, 5 dkg só) Elkészítés: 1. Lépés: A paprikákat először mossuk meg
alaposan, majd sütőben vagy grillen süssük meg mindkét oldalukat. Ügyeljünk
rá, hogy a bőrükön lévő víz elpárologjon és picit megpiruljanak. 2. Lépés:
Miután megsültek, tegyük őket egy zárható zacskóba vagy lábasba, és takarjuk
le, hogy pár perc alatt megpuhuljanak. Ezután könnyedén le tudjuk húzni a
bőrüket. 3. Lépés: A meghámozott paprikákat vágjuk ki, eltávolítva a
magjaikat és a szárukat. Ha szeretnénk, akkor hagyhatjuk egészben is. 4.
Lépés: Az így előkészített paprikákat tegyük a befőttes üvegekbe, közben
rétegezhetjük fokhagyma szeletekkel vagy darabokkal. 5. Lépés: Készítsünk
ecetes levet a megadott hozzávalókból. Forraljuk fel, majd öntsük az üvegekbe
a paprikára, úgy hogy ellepje őket. 6. Lépés: Zárjuk le az üveget, és hagyjuk
állni kb. 10 percig, majd szűrjük le róla az ecetes levet. Ezt a lépést
ismételjük meg még kétszer. 7. Lépés: Végül töltsük fel az üveget napraforgó
olajjal úgy, hogy teljesen ellepje a paprikát. 8. Lépés: Zárjuk le az üveget
hermetikusan és tegyük sötét, hűvös helyre tárolni. Ezzel kész is a sült
paprika olajban télire! Így télen is élvezhetjük egy könnyű nyári saláta
ízét, vagy felhasználhatjuk pizzának, tésztának a feltétjeként. A konzerválás
nem csak arról szól, hogy megőrizzük