Cím: Az egészséges
élvezetek titka: Almás Zeller Saláta Hogyan lehetne jobban megünnepelni a
friss, ropogós zöldségek és gyümölölcsök szezonját, mint egy ízletes Almás
Zeller Salátával? Ez a recept egyszerű, tápláló és tele van olyan
hozzávalókkal, melyek nemcsak finomak, de számtalan egészségügyi előnnyel is
rendelkeznek. Az almás zeller saláta azok számára ideális választás, akik
valami könnyedre, egészségesre vágynak. Bár első hallásra talán furcsa
kombinációnak tűnhet az alma és a zeller összepárosítása, de biztosíthatom
róla, hogy ez a duó csodálatos harmonikusan frissítő élményt nyújt. Lássuk
tehát a receptet! Hozzávalók: – 4 közepes méretű zellerszár – 2 nagy méretű
piros alma (vagy ízlés szerint bármilyen más fajta) – 1 citrom leve – 2
evőkanál majonéz – Só és bors ízlés szerint Az elkészítése roppant egyszerű:
Először is mossuk meg alaposan a zellerszárat és az almát. A zellert vágjuk
vékony szeletekre, az almát pedig csumázzuk ki, és vágjuk apró kockákra. Egy
közepes méretű tálban keverjük össze a zellert és az almát, majd öntsük hozzá
a citromlevet. Ez nemcsak hogy hozzáad egy kis frissítő savanyúságot, de
segít megőrizni az alma színét is. A következő lépésben adjuk hozzá a
majonézt, és óvatosan keverjük össze, hogy minden darabka jól bevonódjon.
Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a salátát. A végén, mielőtt tálalnánk,
érdemes hűtőbe tenni legalább egy órára – ezzel még jobban összeérnek az
ízek. Az almás zeller saláta egyszerű és gyors étel, amely remekül illik
grillezett húsok mellé vagy akár önálló fogásként is megállja a helyét. A
zeller ropogós textúrája és enyhén fűszeres íze tökéletesen kiegészíti az
alma édes-savanykás jellegét. Ezen kívül ne feledkezzünk meg arról sem, hogy
mind az alma, mind a zeller számos egészségügyi előnyt nyújt. Az alma tele
van rostokkal és antioxidánsokkal, míg a zeller magas víztartalommal
rendelkezik, és rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. Ö