Az avokádó mag
sokak számára csak a gyümölcs kipréselésekor kerül a kukába, pedig rengeteg
jótékony tulajdonsággal rendelkezik és számos módon felhasználható. Ebben a
blogbejegyzésben bemutatom, hogyan hasznosíthatod az avokádó magját otthoni
körülmények között. Először is fontos megjegyezni, hogy az avokádó mag nagyon
erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, és tele van rosttal, ami segít
az emésztésben. Emellett gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban is, mint
például a B-vitaminokban és a C-vitaminban. Az első lépés az avokádó mag
kinyerése a gyümölcshúsból. Ehhez egyszerűen vágsz egy éles késsel a mag
köré, majd óvatosan csavarodva kiemeled. Fontos, hogy óvatosan bánj vele,
mert nagyon kemény lehet. Miután kinyerted a magot, tisztítsd meg alaposan
egy konyhai szivaccsal vagy papírtörlővel. Ezután hagyhatod megszáradni
egy-két napig, vagy akár sütőben is száríthatod őket alacsony hőfokon. Amikor
megkeményedett a mag, aprítsd fel egy mozsárban vagy darálógépben porrá. Ezt
a port felhasználhatod például smoothie-kban vagy salátákban, hogy még több
rostot és vitamint vigyél be a szervezetedbe. Ha szeretnéd kihasználni az
avokádó mag hidratáló hatását is, keverj össze egy evőkanál avokádó magport
egy evőkanál mézzel és egy evőkanál joghurttal. Ezt a maszkot hetente egyszer
használhatod arcmaszként. Ezek csak néhány módszer az avokádó mag
felhasználására otthoni körülmények között. Ne dobd ki ezt az értékes részt a
gyümölcsből, hanem hasznosítsd ki minden jótékony tulajdonságát!