Banán Palacsinta Recept

  Cím: A tökéletes banán palacsinta
titka Sziasztok, palacsintakedvelők! Ma egy rendhagyó, de annál egészségesebb
és finomabb palacsinta receptet hoztam nektek. Ha meguntátok a hagyományos
palacsinta ízvilágát, vagy egyszerűen csak szeretnétek újítani az édes örömök
terén, akkor a banán palacsinta pont nektek való! Ehhez a recepturához csupán
néhány alapvető hozzávalóra lesz szükségünk, ami minden háztartásban
megtalálható. A receptje pedig gyors és egyszerű, így bátran ajánlom kezdő
szakácsoknak is! Hozzávalók: – 2 nagy érett banán – 4 tojás – 1 csipet só –
1/2 teáskanál vanília kivonat – 1/2 teáskanál fahéj – vaj vagy kókuszzsír a
sütéshez Először is pucoljuk meg a banánokat, majd villával törjük össze őket
egy tálban. Az összetört banánhoz adjuk hozzá a tojásokat, vanília kivonatot
és fahéjat, majd keverjük össze alaposan. Egy csipet sóval ízesítsük a
masszát. Melegítsük fel a serpenyőt közepes lángon, majd adjunk hozzá egy kis
vajat vagy kókuszzsírt. Amint a zsiradék felolvadt és a serpenyő kellően
meleg, merjünk bele egy merőkanálnyi tésztát. Süssük a palacsintákat mindkét
oldalukon aranybarnára, körülbelül 2-3 percig egyik oldalán, majd fordítsuk
meg és süssük további 1-2 percig. Fontos megjegyezni, hogy a banán palacsinta
állaga puhább és lágyabb lesz, mint a hagyományos palacsintáé. Ne ijedjünk
meg, ha elsőre nem tökéletesek a formái, néhány próbálkozás után biztosan
belejövünk! A végeredmény egy finom, édes ízű banán palacsinta lesz, ami
remek alternatívája a klasszikus palacsintának. Tálalhatjuk friss
gyümölcsökkel vagy joghurttal az extra ízért! Remélem tetszik ez a recept, és
ti is kipróbáljátok! Kellemes főzőcskézést és jó étvágyat kívánok minden
kedves olvasónak!