A banános
palacsinta egy könnyű és finom reggeli vagy desszert, amelynek elkészítéséhez
nincs szükség tojásra. A recept egyszerű és gyors, így akár a kezdő szakácsok
is könnyedén elkészíthetik. Először is, gyűjtsd össze az alapanyagokat: érett
banán, liszt, tej, cukor és egy csipet só. A banánt törjük össze egy villa
segítségével, majd adjuk hozzá a lisztet, tejet, cukrot és sót. Keverjük
össze alaposan, hogy ne legyenek benne grumplik. Ezután melegítsünk fel egy
serpenyőt közepes lángon, és öntsünk rá egy kis olajat vagy vajat. Öntsünk
egy merőkanálnyi palacsintatésztát a serpenyőbe, és hagyjuk sülni néhány
percig, amíg a teteje meg nem szilárdul és buborékok keletkeznek rajta.
Fordítsuk meg a palacsintát egy lapát segítségével, és süssük még néhány
percig a másik oldalát is aranybarnára. Ismételjük meg ezt a lépést a maradék
tésztával is. Végül tálaljuk a banános palacsintát friss gyümölccsel vagy
mézzel meghintve. Ízlés szerint adhatunk hozzá diót vagy csokoládét is. A
tojás nélküli banános palacsinta könnyen elkészíthető alternatívája a
hagyományos receptnek, és remek választás lehet vegán vagy tojásérzékeny
emberek számára is. Próbáld ki ezt az egyszerű és finom receptet otthon is,
és garantáltan sikert aratsz majd vele! Jó étvágyat kívánunk!