Címe: Élvezd a reggelid tojás nélkül:
Banános Zabpalacsinta Recept Helló kedves Olvasóim! Mai bejegyzésem egy
finom, egészséges és egyben laktató reggeliről fog szólni, mégpedig a banános
zabpalacsintáról. A legjobb hír az, hogy ez a recept tojás nélkül készül,
tehát tökéletes választás lehet azok számára is, akik valamilyen oknál fogva
kerülik a tojást. Először is, beszéljünk egy kicsit arról, miért érdemes
beépítened ezt az ételt a mindennapi rutinodba. A banános zabpalacsinta nem
csupán isteni finom, de rendkívül egészséges is. A zab magas rosttartalmú,
ami segít a jóllakottság érzésének elérésében és fenntartásában. Emellett a
banán természetes édességet ad az ételhez és rengeteg hasznos tápanyagot
tartalmaz. Most pedig térjünk rá a recepthez! Hozzávalók: – 1 nagy érett
banán – 1/2 bögre zabpehely – 1/2 bögre növényi tej – fahéj ízlés szerint –
olaj a sütéshez Elkészítés: 1. Első lépésként törjük össze a banánt egy
tálban villával. Fontos, hogy az érett banánt használjunk, mert könnyebben
dolgozhatunk vele, és természetes édességet ad a palacsintának. 2. Miután a
banán krémes állagúvá vált, adj hozzá fél bögre zabpelyhet, fél bögre növényi
tejet és ízlés szerint adj hozzá fahéjat. 3. Keverd jól össze az
összetevőket. Ha úgy látod, hogy túl sűrű a keverék, adj hozzá még egy kis
tejet. 4. Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon és cseppents bele némi
olajat. Ha a serpenyő felmelegedett, halmozz bele egy evőkanálnyi adagot a
zab-banán keverékből. 5. Süsd aranybarnára mindkét oldalát (kb. 2-3 perc
oldalanként). Ismételd meg az eljárást a maradék tésztával. 6. Tálald melegen
gyümölccsel, joghurttal vagy mézzel. A banános zabpalacsinta tökéletes
választás akár reggelire, akár uzsonnára. Egyszerűen elkészíthető, tápláló és
ami a legfontosabb: nagyon finom! Próbáld ki te is ezt a tojásmentes
receptet, és gyönyörködj a látványos és ízletes eredményben! Remé