A báránycomb sütve
egy igazán ízletes és tápláló fogás, amelyet számos étteremben és otthon is
könnyedén elkészíthetünk. Ha szeretnénk kipróbálni ezt a tradicionális, de
mégis különleges ételt, néhány alapvető lépést érdemes betartani. Először is
fontos a jó minőségű bárányhús beszerzése. A legjobb választás a friss,
organikus báránycomb, amely garantálja az étel ízletes és szaftos lesz. A
húst célszerű előző este már besózni, hogy átjárja az ízekkel. A következő
lépés a hús előkészítése. Fontos, hogy alaposan megmossuk és lecsöpögtessük a
húst, majd szárítsuk le papírtörlővel. Ezután érdemes egy kevés olívaolajjal
bedörzsölni és ízlés szerint fűszerezni. A leggyakrabban használt fűszerek
közé tartozik a rozmaring, fokhagyma, só és bors. Az elkészítés során fontos
figyelni arra, hogy ne süssük túl a húst, hiszen ebben az esetben elvesztheti
nedvességét és zamatait. Ideális esetben előmelegített sütőben 180-200 fokon
puhára sütjük a báránycombot, közben többször meglocsolva saját levével.
Miután elkészült a báránycomb sütve, érdemes pihentetni pár percig, hogy az
ízek összeérjenek és a hús megtartsa nedvességét. Ezután már csak tálalni
kell köretnek például sült burgonyával vagy friss salátával. A báránycomb
sütve igazi csemege lehet bárki számára, aki szereti az ízletes és laktató
fogásokat. Bár elsőre talán kicsit bonyolultnak tűnhet az elkészítése, ha
betartjuk ezeket az alapszabályokat, garantáltan remek ételt varázsolhatunk
az asztalra.Így követheted lépésről lépésre azt a receptet amely nagyon finom
ízekkel jár!