Birsalma Befőtt Készítése

  A birsalma egy
igazán népszerű őszi gyümölcs, amelyből finom és ízletes befőtt készíthető.
Ha te is szereted a birsalmát és szeretnél otthon elkészíteni egy adag finom
befőttöt belőle, akkor most megmutatom neked, hogyan is kezdj hozzá. 1.
Először is válassz ki néhány szép, érett birsalmát. Fontos, hogy ne legyen
túl puha vagy rohadt része a gyümölcsnek. 2. Mossd meg alaposan a
birsalmákat, majd hámozd meg és vágd apró darabokra. 3. Tedd a
birsalmadarabokat egy lábosba, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje az
összes gyümölcsöt. 4. Fűszerezd ízlés szerint cukorral, fahéjjal és
szegfűszeggel. Egy kis citromlevet is tehetsz hozzá a frissítő ízért. 5.
Forrald fel a birsalmát fűszerekkel és cukorral együtt, majd főzd lassú tűzön
addig, amíg a gyümölcs megpuhul és besűrűsödik a lé. 6. Ha elkészült a
befőtt, töltsd forró üvegekbe és zárd le őket alaposan. És voilà, már kész is
a finom birsalma befőtt! Érdemes pár hétig pihentetni az üvegeket sötét
helyen, hogy az ízek jól összeérjenek és még finomabb legyen az eredmény. Jó
étvágyat!