Cím: Csípős
Almapaprika Eltevése: A Méltatlanul Elfeledett Ízanyag Rutinja Szia! Ha már
itt vagy, valószínűleg te is olyan vagy, mint én: igazi ínyenc, aki szereti a
csípős ételeket, és szívesen készít saját alapanyagokat. Az én legújabb
felfedezésem nem más, mint a csípős almapaprika eltevése! Igen, jól olvasod.
Ez a méltatlanul elfeledett ízanyag hihetetlenül sokoldalú és látványos módon
ad plusz karaktert a téli főzőcskézéshez. Ebben a bejegyzésben leírom nektek
lépésről-lépésre, hogyan tehetitek el otthon ezt az apró csoda paprikát. 1.
Szüretelés: Mielőtt bármit is teszünk, szedjük le a paprikákat! A megfelelő
időpont általában augusztus vége és szeptember eleje között van – amikor már
pirosra értek az almapaprikák. 2. Mosás: Nagyon fontos, hogy miután leszedtük
őket, alaposan mossuk meg a paprikákat. Semmiképpen sem akarunk földet vagy
rovarokat befőzni! 3. Készítés: Vágjuk le a paprikák tetejét, majd szedjük ki
belőlük a magvakat. Ezután vágjuk őket apróra – minél kisebb darabokra, annál
könnyebb lesz később kezelni őket. 4. Főzés: Tegyük a felaprított paprikákat
egy nagy lábasba, adjunk hozzá sót és cukrot ízlés szerint (általában egy
kilogramm paprikához egy evőkanál só és egy kiskanál cukor elegendő), majd
öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzzük lassú tűzön legalább egy órán
át, míg a paprika megpuhul. 5. Sterilizálás: Közben foglalkozzunk az üvegek
előkészítésével! Elképzelhető, hogy már van rutinod az üvegek
sterilizálásában, de ha nincs, ne aggódj! Csak tedd be őket a sütőbe, állítsd
be a hőmérsékletet 100 Celsius-fokra, és hagyd bent őket nagyjából fél órát.
6. Töltés: Amikor a paprika megpuhult és az üvegek kihűltek, jöhet a töltés!
Kanalazzuk bele az almapaprikát az üvegekbe úgy, hogy kb. két ujjnyi hely
maradjon az üveg teteje és a paprika között. 7. Lefedés: Zárjuk le az üveg
tetejét, majd teg