A brokkoli
krémleves egy csodálatos lehetőség, hogy változatossá tegye étrendjét és
becsempéssze a zöldségeket az étkezési tervébe. A brokkoli tele van értékes
tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, valamint rostokkal,
amelyek segítenek a jó emésztésben és a telítettség érzésének növelésében. A
leves elkészítése egyszerű, gyors és megfizethető. Íme, hogyan készíthetjük
el: Hozzávalók: – 1 közepes méretű brokkoli – 2 evőkanál vaj – 1 közepes
hagyma – 1 gerezd fokhagyma – 3 evőkanál liszt – 4 dl tej – 1 liter zöldség
alaplé vagy víz – só, bors Először is előkészítjük a hozzávalókat. Alaposan
mossuk meg a brokkolit és vágjuk feldarabokra. A hagymát és a fokhagymát
aprítsuk fel. Egy nagy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd add hozzá az
aprított hagymát és a fokhagymát. Pároljuk addig, amíg a hagyma üveges lesz.
Ezután adjuk hozzá a brokkolit, keverjük át, majd szórjuk meg a liszttel és
keverjük újra jól össze. Ez segít megadni a leves sűrűségét. Öntsük rá az
alaplét vagy vizet, forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt és főzzük
körülbelül 20 percig, amíg a brokkoli megpuhul. Amikor a brokkoli megpuhult,
turmixoljuk össze a levest egy botmixerrel vagy turmixgéppel simára. Ezután
lassan öntsük hozzá a tejet, miközben folyamatosan keverünk. Ízesítsük sóval
és borssal az ízlésünknek megfelelően. Ha túl sűrűnek találja a levest, adjon
hozzá még egy kis tejet vagy alaplét. A brokkoli krémleves tejjel nem csak
tápláló és egészséges, de rendkívül ízletes is. Adjon hozzá egy kis reszelt
sajtot a tetejére extra krémes ízért! Készítsen egy nagy adagot és élvezze a
téli napokon melegítő hatását! Remélem tetszeni fog ez az egyszerű és
egészséges recept. Próbálja ki otthon és ossza meg velünk tapasztalatait!