Cím: Borjú Comb – Hagyományos Ízek
Modern Tálalásban Szeretettel köszöntelek kedves olvasóm a konyhámba, ahol ma
egy igazán klasszikus, hagyományokat tisztelő recept tökéletesítésén
dolgozunk. A borjú comb nem mindennapi vendég a tányérunkon, de ha már
felkerül, akkor garantáltan felejthetetlen ízélményben lesz részünk. A borjú
comb természetesen méretes alapanyag, ezért kitűnő választás nagyobb
összejövetelekhez vagy ünnepekre. Rendkívül gazdaságos, hiszen ebből az egy
darabból egy egész család (vagy akár több is) lakjon jól. De ne szaladjunk
ennyire előre! Lássuk tehát a lépéseket: 1. Alapanyag beszerzése: Ahogy
minden esetben, itt is nagyon fontos az alapanyag minősége. Próbáljunk meg
organikus vagy legalábbis kontrollált körülmények között nevelt állat húsából
választani. 2. Előkészítés: A borjú combot alaposan megmossuk és szárazra
töröljük. Ezután bedörzsöljük sóval és frissen őrölt borssal. 3. Pácolás:
Sóval-borssal bedörzsölt húsra vékonyan rákenjük a szobahőmérsékletű vajat,
majd megszórjuk fokhagymával és rozmaringgal. Ezt követően jöhet a
borospohárnyi fehérbor. Legalább 2-3 órát hagyjuk a hűtőben pácolódni, de ha
tehetjük, akár egy egész éjszakát is. 4. Sütés: A combot előmelegített
sütőben, 180 fokon sütjük kb. 2 órán át. Fontos, hogy időnként locsolgassuk
saját levével, hogy ne száradjon ki. 5. Pihentetés: Miután kivettük a
sütőből, takarjuk le alufóliával és hagyjuk pihenni 10-15 percig mielőtt
felszeletelnénk. 6. Tálalás: A borjúcombot tálalhatjuk friss salátával,
grillezett zöldségekkel vagy akár klasszikus módon burgonyapürével is. Ez a
recept kissé időigényes, de az eredmény minden percet megér! A borjú comb
finom, omlós és rendkívül ízletes lesz ezzel az elkészítési móddal. Próbáld
ki Te is és készítsd el otthon ezt a nagyszerű ételt! Remélem tetszett a
bejegyzés és sikerült hasznos tippeket adnom. Ha elkészítetted a borj
