Bőrös Lazac Sütése Serpenyőben

  A bőrös lazac
sütése serpenyőben egy egyszerű és ízletes módja annak, hogy ezt a népszerű
halfélét elkészítsük otthon. A friss lazac gazdag omega-3 zsírsavakban és
fehérjében gazdag, ami miatt nagyon egészséges ételnek számít. Először is
fontos, hogy megfelelő minőségű lazacot vásároljunk. Friss lazacot vagy
legalábbis jó minőségű fagyasztott változatot érdemes választani. A
hozzávalók között szerepelhet citrom, fokhagyma, friss zöldfűszerek (pl.
petrezselyem vagy kapor), olívaolaj, só és bors. A lazacot először alaposan
mossuk meg és töröljük szárazra. Fontos megjegyezni, hogy a bőrös részt ne
távolítsuk el a lazacról, mert ez adja majd az étel különleges ízét és
ropogós textúráját. Egy jó minőségű serpenyőt hevítsünk fel közepes lángon,
majd adjunk hozzá olívaolajat. Amikor az olaj elkezd füstölni, helyezzük bele
a lazacot bőrrel lefelé. Hagyjuk sülni 3-4 percig anélkül, hogy
megmozdítanánk. Ez idő alatt a bőr szép aranybarnára sül. Fordítsuk meg a
lazacot és fűszerezzük meg sóval, borssal és esetleg némi citromlével. Adjunk
hozzá apróra vágott fokhagymát és friss zöldfűszereket is a serpenyőbe. Süsse
további 2-3 percig, amíg a hal átsül azonban ne süssük túl, mert akkor száraz
lesz. A bőrös lazacot tálalhatjuk friss citromkarikákkal és zöldsalátával
vagy valamilyen körettel. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű receptet, amely
garantáltan el fog nyerni minden vendégünk tetszését! Jó étvágyat kívánunk!