A brokkoli egy
nagyon egészséges és tápláló zöldség, amely számos jótékony hatással
rendelkezik az egészségünkre. A főzése során fontos odafigyelni néhány
dologra, hogy megőrizze tápértékét és ízét. Először is mossuk meg alaposan a
brokkolit hideg víz alatt, majd vágjuk le a vastag szárakat és levélzetet.
Ezután vágjuk fel a rózsáira, hogy könnyebben és egyenlően főzzük meg. Egy
lábasban forraljunk fel bőséges mennyiségű vizet, majd adjunk hozzá sót. Ha
szeretnénk, akkor egy kis citromlevet is adhatunk az vízhez, hogy megőrizzük
a brokkoli színét. Adjuk hozzá a brokkolit a forró vízhez és főzzük kb. 3-4
percig, amíg megpuhul, de még roppanós marad. Fontos figyelni arra, hogy ne
főzzük túl a brokkolit, mert ezzel elveszítheti tápértékét és ízét is. Ha
szeretnénk, akkor hideg vízbe is áztathatjuk azonnal a főzés befejeztével,
így megállíthatjuk a folyamatot. A főtt brokkolit tálalhatjuk önmagában sóval
és frissen őrölt borssal megszórva, de akár használhatjuk salátákhoz vagy
köretekhez is. Összességében tehát a brokkoli főzése nem bonyolult feladat,
de fontos odafigyelni néhány dologra annak érdekében, hogy ízletes és tápláló
ételt kapjunk. Ne feledjük, hogy a brokkoli igazi superfood lehet az
étrendünkben!