Brokkoli Krémleves Tejjel

  Cím: Brokkoli
Krémleves Tejjel – Egyszerűség és Ízorgia Kedves Olvasóim! Ma arról beszélek,
hogyan készíthetünk el otthon egy egyszerű, mégis ízletes brokkoli krémlevest
tejjel. A recepttel kapcsolatban tudni kell, hogy számos variációja létezik,
de most egy egyszerű és gyors verziót osztok meg veletek. Először is, a
brokkoli krémleves kiváló választás lehet bármilyen étkezésnél. Gazdag
vitamintartalma és alacsony kalóriatartalma miatt sok dietetikus szerint a
brokkoli az egyik legjobb zöldség. Ráadásul a tej hozzáadásával a leves
kiválóan laktató is lesz. A brokkoli krémleves készítése nem igényel túl sok
időt, mindössze fél órát vesz igénybe. Íme, most pedig következzenek a
brokkoli krémleves tejjel készítésének lépései: 1. Először válasszunk ki egy
friss brokkolit a helyi piacon vagy a szupermarketben. Szükségünk lesz 500
gramm brokkolira, amit meg kell mosni és rózsáira szedni. 2. Egy nagy
lábasban forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a brokkoli rózsákat és
főzzük őket kb. 10-15 percig, vagy amíg megpuhulnak. 3. Amíg a brokkoli fő,
finomra vágjunk 1 közepes hagymát és pirítsuk meg kevés olajon, amíg
aranybarna nem lesz. 4. Amikor a brokkoli megpuhult, szűrjük le és tegyük a
lábasba a pirított hagymával együtt. Adjunk hozzá sót, borsot és 1 liter
zöldség alaplevet vagy vizet. 5. Pürésítsük az összes hozzávalót botmixerrel
vagy turmixgéppel, amíg sima állagot nem kapunk. 6. Végül adjunk hozzá 200 ml
tejet (vagy tejszínt, ha krémesebb levest szeretnénk) és forraljuk fel újra.
7. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal vagy pirított
kenyérkockákkal. A brokkoli krémleves tejjel egyszerűen elkészíthető és
nagyon ízletes, ráadásul egészséges is! Remélem, kedvet kaptatok a
kipróbálásához! Bárki könnyedén otthon elkészítheti ezt az ízletes levest,
mely tökéletes lehet egy hideg nap melegítő fogása vagy akár egy könnyű
vacsora része is lehet. A legjobb az egészben, hogy a brokkoli krémleves te