Brokkolikrémleves Tejjel

  Címe: Az egészség tányéron –
Brokkolikrémleves tejjel Helló, gasztronómia szerelmesei! Ma egy olyan
recepttel jövök nektek, amely nem csak a lelkünket melengeti meg a hűvös őszi
estéken, de az egészségünknek is örömteli orgiát nyújt. A brokkolit sokan az
egészséges zöldségek királynőjeként emlegetik, és remek alternatívát kínál
mindazoknak, akik valami könnyedét és ízleteset szeretnének készíteni. Egy
kis zöldség, egy kis krémesség – mi kell még? A brokkoli rendkívül gazdag
vitaminokban és ásványi anyagokban. A benne lévő K-vitamin és C-vitamin segít
az immunrendszerünk erősítésében, míg a rostok segítenek a jó emésztésben. De
nem csak az egészségtudatos életmód híveinek ajánlom ezt a könnyedén
elkészíthető levest, hanem mindenkinek, aki valami újat szeretne felfedezni a
konyhában. Lássuk is, hogy mit fogunk ehhez szükséges: Hozzávalók: – 1
közepes fej brokkoli – 1 közepes vöröshagyma – 3 gerezd fokhagyma – 3
evőkanál vaj – 1 liter zöldségleves alaplé – 200 ml tejszín vagy főzőtej –
Só, bors ízlés szerint – Reszelt sajt a tálaláshoz Elkészítés: 1. Először is,
a brokkolit mossuk meg, majd daraboljuk fel rózsáira. A hagymát és a
fokhagymát vágjuk apróra. 2. Egy nagyobb fazekat melegítsünk elő, majd
olvasszuk meg benne a vajat. Pároljuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát,
azután adjuk hozzá a brokkolit. 3. Öntsük fel az egészet zöldség alaplével,
majd fűszerezzük sóval és borssal. 4. Hagyjuk lassú tűzön főni kb. 20 percig,
míg a brokkoli megpuhul. 5. Ha a brokkoli már kellőképpen megpuhult, vegyük
le a tűzről és pürésítsük botmixerrel simára. 6. Ezután adjuk hozzá a
tejszínt vagy a főzőtejet, majd tegyük vissza alacsony lángra és főzzük
további 5-10 percig. 7. Tálalásnál szórjunk rá némi reszelt sajtot. Egyszerű
és gyors, ugye? Ez a brokkolikrémleves tejjel nem csak