Ha szereted a
tésztát, akkor bizonyára örömmel fogadod az új fajták kipróbálását is. Az
egyik kevésbé ismert, de annál izgalmasabb változat a campanelle tészta. Neve
olaszul harangot jelent, és valóban olyan formája van, mint egy kis
harangocska. A campanelle tészta elkészítése ugyanúgy történik, mint bármely
más tésztafajta esetében: először forraljunk fel bő vizet egy fazékban, majd
sózzuk meg. Amikor a víz már lobog, adjuk hozzá a tésztát, és főzzük addig,
amíg meg nem puhul. Miután leszűrtük a tésztát, érdemes hozzávalókkal
gazdagítani. A campanelle remekül mutat zöldségekkel, például spenóttal,
paradicsommal vagy gombával kombinálva. Egy kevés fokhagyma és olívaolaj is
jól passzol hozzá. Természetesen sajttal is megbolondíthatjuk, például
parmezánnal vagy mozzarellával. A campanelle tészta nemcsak finom és laktató,
hanem szemet is gyönyörködtető látványt nyújt az asztalon. Különleges formája
miatt ideális választás lehet ünnepi alkalmakra is. Így ha szeretnél valami
újat és izgalmasat kipróbálni a konyhában, ne habozz beszerezni egy csomag
campanelle tésztát!
