Ha szereted a
tésztát és az olasz konyhát, akkor a Carbonara szósz biztosan az egyik
kedvenced lesz! A hagyományos Carbonara szósz alapvetően négy egyszerű
összetevőből áll: tojás, sajt, szalonna és bors. Az elkészítése pedig
egyszerű, gyors és nagyon finom! Először is, vágd fel a szalonnát apró
kockákra, majd süsd meg egy serpenyőben, amíg ropogós nem lesz. Közben főzd
meg a tésztát sós vízben. Amikor mindkét összetevő elkészült, keverd össze
egy tálban a tojást, a reszelt sajtot és egy kevés borsot. Amikor a tészta
megfőtt, csepegtess le róla egy kis vizet, majd add hozzá a szalonnát és az
összekevert tojást. Alacsony lángon keverd össze az egészet, hogy a tojás
krémes állagú legyen. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis tésztafőző vizet.
És voilà! Kész is vagy a házilag készített Carbonara szószoddal tálalva! A
krémes állagú szósz és a ropogós szalonna tökéletes kombinációja lesz ennek
az olasz klasszikusnak. Próbáld ki otthon is ezt az egyszerű receptet, és
garantáltan elvarázsol mindenkit az asztalnál! Jó étvágyat!