Céklalé Készítése
Télire A céklalé egy ízletes és egészséges ital, amely tele van vitaminokkal
és ásványi anyagokkal. Kiváló választás lehet a hideg téli napokon, hiszen
segít erősíteni az immunrendszert és felturbózza a szervezetet. Ahhoz, hogy
céklalét készítsünk télire, először is beszerezzük a szükséges hozzávalókat.
Ezek közé tartozik természetesen a cékla, valamint esetleg más zöldségek vagy
gyümölcsök, mint például sárgarépa vagy alma. Vásárolhatunk friss vagy már
előre készített céklalét is. Ha friss céklát használunk, először megmossuk és
meghámozzuk. Ezután lereszeljük vagy felkockázzuk a céklát, majd egy
turmixgépben pépesítjük. Ha más zöldségeket vagy gyümölcsöket is hozzá
szeretnénk adni, most tehetjük meg. Miután elkészítettük a céklapürét, egy
szitán átszűrjük a levét egy tálba vagy üvegedénybe. Ízlés szerint
hozzáadhatunk még citromlevet vagy mézet is az italhoz. Végül jöhet az
elkészült céklalé tárolása. A legjobb, ha üvegedényekben vagy üvegpalackokban
tároljuk őket a hűtőszekrényben. Így akár egy héten keresztül is élvezhetjük
az egészséges és finom italt. Összességében a céklalé nemcsak finom és
egészséges választás télire, de könnyen elkészíthető is. Próbálja ki Ön is
otthon!