Céklaleves

  A céklaleves egy
ízletes és egészséges étel, amelyet számos konyhában készítenek világszerte.
A cékla rendkívül tápláló zöldség, tele van vitaminokkal és ásványi
anyagokkal, mint például a C-vitamin és a rostok. Az első lépés a céklaleves
elkészítéséhez az, hogy megpucoljuk és apróra vágjuk a céklát. Ezután egy
lábasban kevés olajon megdinszteljük a hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk
a céklát és pároljuk egy kicsit. Ezt követően felöntjük vízzel vagy zöldség
alaplével, majd fűszerezzük sóval, borssal és ízlés szerinti egyéb
fűszerekkel. Amikor a cékla megpuhult, botmixerrel pürésítjük a levest, majd
hozzáadjuk a tejfölt vagy tejszínt a krémesség érdekében. Néhány recept
szerint lehet még hozzáadni citromlevet vagy ecetet is egy kis savanykás
ízért. A céklaleves hidegen vagy melegen is nagyon finom, tálalhatjuk friss
zöldfűszerekkel vagy pirított magvakkal tetején. Egyszerűen elkészíthető
étel, amely tele van tápanyagokkal és jót tesz az egészségünknek. Próbálja ki
Ön is ezt az egészséges és finom céklalevest otthon, garantáltan meglepi
családját és barátait az ínycsiklandó ízével!