Chapati

  Az indiai konyha
egyik legnépszerűbb és legismertebb alapétele a chapati. Ez egy egyszerű,
hagyományos lapos kenyér, amit általában főétkezések mellé szolgálnak fel
Indiában. A chapati rendkívül egyszerű és gyorsan elkészíthető, és nagyon
finom. A chapati elkészítéséhez csak néhány alapanyagra van szükségünk:
teljes kiőrlésű lisztre, sóra és vizre. Első lépésként a lisztet keverjük
össze egy kevés sóval egy tálban, majd fokozatosan adjunk hozzá vizet, amíg
egy lágy tészta nem lesz belőle. Ezt követően gyúrjuk át a tésztát alaposan,
majd pihentessük kicsit. Miután a tészta pihent, osszuk fel kisebb
gombócokra, majd nyújtsuk ki őket kerek lapokká. Ezek után melegítsünk fel
egy serpenyőt vagy tava-t (indiai lapos serpenyőt) közepes-halvány lángon,
majd süssük meg a chapati-t mindkét oldalát addig, amíg barna foltok nem
jelennek meg rajta. A chapati-t frissen szolgáljuk fel melegétel mellé vagy
használjuk fel snack-ként is. Az elkészítése rendkívül egyszerű és gyors,
ráadásul nagyon finom és tápláló. Próbálja ki otthon is ezt az egzotikus
ízekkel teli ételt!