A citromlekvár egy
friss és savanykás ízű gyümölcsös lekvár, amelyet citromból készítenek. Ez a
finomság ideális választás reggeli pirítósra vagy palacsintára, de akár
desszertekbe is remekül illeszkedik. Ahhoz, hogy elkészítsük a citromlekvárt,
először össze kell gyűjtenünk a szükséges hozzávalókat: citromot, cukrot és
vizet. A citromot megmossuk, majd héját lereszeljük és levét kinyomjuk.
Ezután a cukrot és a vizet összekeverjük egy lábasban, majd hozzáadjuk a
citromlevet és héjat. A keveréket lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik és
egyenletes állagú lesz. Fontos figyelni arra, hogy ne hagyjuk túl sokáig
főni, mert akkor keserű lesz az íze. Ha elkészült, kiöntjük üvegekbe és
hagyjuk kihűlni. A citromlekvár tárolása egyszerű: hűvös helyen, sötét
kamrában vagy kamrapolcon érdemes eltenni, hogy hosszabb ideig friss
maradjon. Használatakor érdemes ügyelni arra, hogy mindig tiszta kanállal
merítsünk belőle, hogy ne essen bele baktérium. Összességében a citromlekvár
egy könnyen elkészíthető és nagyon finom gyümölcsös lekvár, amely
sokféleképpen felhasználható. Érdemes kipróbálni otthon is!