Cím: „Készítsünk otthon
citrommázat: egyszerű lépésekkel a frissítő ízekhez” Sziasztok, kedves
Olvasók! Ma egy olyan receptet szeretnék megosztani veletek, ami számtalan
sütemény vagy édesség alapja lehet, ráadásul könnyedén elkészíthető otthon
is. A citrommáz gyors, egyszerű, és gazdag citrusos ízével képes feldobni
bármilyen desszertet. Először is nézzük meg, mire lesz szükségünk:
Hozzávalók: – 1 nagy, friss citrom – 1-1.5 csésze porcukor – 2 teáskanál vaj
A citrommáz elkészítése: 1. Lépés: A citrom levét facsarjuk ki. Ha igazán
intenzív ízt szeretnénk, akkor a citrom héját is reszeljük le. Ügyeljünk
arra, hogy csak a sárga részt használjuk fel, mert a fehér keserű lehet. 2.
Lépés: Vegyük elő a porcukrot. Fontos, hogy finom szemcséjű legyen, hogy
könnyen elolvadjon a lében. Kezdjük kisebb mennyiséggel és folyamatosan
adjunk hozzá többet, amíg el nem érjük a kívánt állagot. 3. Lépés: Keverjük
össze a citromlevet, a citromhéjat (ha használunk), és a porcukrot. Jól
keverjük el, hogy ne maradjanak csomók. 4. Lépés: Adjunk hozzá 2 teáskanál
vajat, és keverjünk tovább, amíg teljesen el nem olvad. 5. Lépés: Hagyjuk
állni a mázat néhány percig, hogy kissé besűrűsödjön, majd már kész is! Ez a
citrommáz recept nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető. Az eredmény pedig
egy krémes, citrusos máz, ami tökéletesen kiegészíti a süteményeket,
muffinokat vagy akár palacsintákat is. Reméljük, hogy ez az egyszerű recept
segített bevezetni titeket a citrommáz készítésének világába. Próbáljátok ki
ti is, és osszátok meg velünk véleményeteket! Jó sütögetést!
