A citromos mártás
egy friss és könnyű választás a halétel mellé. A citromos íz kiválóan passzol
a halhoz, és egy kis frissességet visz az ételbe. Ha szeretnél kipróbálni egy
egyszerű, de mégis ízletes citromos mártást, kövesd az alábbi receptet.
Hozzávalók: – 1 db citrom leve – 2 evőkanál olívaolaj – 1 gerezd fokhagyma
(összezúzva) – só, bors ízlés szerint – petrezselyem vagy koriander apróra
vágva Elkészítés: 1. Egy tálban keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a
fokhagymát, a sót és a borsot. 2. Adj hozzá néhány kanálnyi apróra vágott
petrezselymet vagy koriandert. 3. Ha túl sűrűnek találod a mártást, hígítsd
vízzel vagy olívaolajjal. 4. Ha pedig túl savanyúnak érzed, adj hozzá egy kis
mézet vagy cukrot. Az elkészített citromos mártást frissen tálald az
elkészített hal mellé. Reméljük, hogy élvezni fogod ezt az egyszerű és
ízletes receptet!