Citromos Tortakrém

  Ha valami igazán
friss, citrusos ízre vágyunk egy süteményben, akkor a citromos tortakrém az
ideális választás lehet számunkra. Ez a könnyű és krémes töltelék nemcsak
finom, de frissítő is, tökéletes kiegészítése lehet bármilyen tortának. A
citromos tortakrém elkészítése nem bonyolult, néhány egyszerű lépésben
könnyedén összeállíthatjuk otthon is. Először is szükségünk lesz frissen
facsart citromlére, citromhéjra, tojássárgájára, cukorra és vajra. Fontos,
hogy a citromokat alaposan mossuk meg, majd reszeljük le a héját, és
facsarjuk ki a levüket. A következő lépésben egy lábosban keverjük össze a
tojássárgákat a cukorral és a citromhéjjal. Lassú tűzön folyamatosan keverve
addig melegítsük, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk
kihűlni egy kicsit. Amikor már langyosra hűlt, adjuk hozzá a vajat apránként,
és keverjük simára. Végül adjuk hozzá a frissen facsart citromlevet is, és
keverjük össze alaposan. Ha túl sűrű lenne a krém, akkor apránként adjunk
hozzá még citromlevet vagy tejszínt. A citromos tortakrém használható
töltelékként vagy akár díszítőként is egyaránt. Kóstolás után dönthetjük el,
hogy esetleg még hozzá szeretnénk-e adni több cukrot vagy citromlevet az
ízének finomhangolásához. Összességében a citromos tortakrém egy könnyen
elkészíthető és isteni finom ízű töltelék lehet bármelyik süteményünknek.
Próbáljuk ki ezt az egyszerű receptet otthon is, és garantáltan mindenki
imádni fogja!