Csicseriborsó Termesztése

  A csicseriborsó
egy rendkívül népszerű és tápláló hüvelyes növény, amely könnyen termeszthető
saját kertünkben. Ha szeretnél magadnak friss és egészséges csicseriborsót
szüretelni, kövesd az alábbi lépéseket! 1. Előkészületek: A csicseriborsó egy
melegkedvelő növény, ezért fontos, hogy olyan területen ültesd el, ahol sok
napfény éri. Készíts elő egy jó minőségű talajt a vetéshez, amely jól
vízelvezető és tápanyagban gazdag. 2. Vetés: A csicseriborsót általában
tavasszal vagy kora nyáron érdemes elültetni. Ültessük el a magokat 2-3 cm
mélyre és tartsuk őket megfelelő távolságra egymástól (kb. 10-15 cm). 3.
Öntözés: Fontos, hogy rendszeresen öntözzük a csicseriborsót, de vigyázzunk,
hogy ne legyen túl nedves a talaj, mert ez rothadást okozhat. 4. Trágyázás:
Időnként trágyázzuk a növényeket, hogy megfelelő mennyiségű tápanyaghoz
jussanak. 5. Gyomlálás: Ne feledkezzünk meg a gyomlálásról sem, mert a gyomok
konkurenciát jelenthetnek a csicseriborsónak. 6. Szüret: A csicseriborsót
általában 70-90 nap múlva lehet betakarítani. Várjuk meg, amíg a hüvely
teljesen kifejlődik és sárgásbarna színűvé válik, majd szedjük le óvatosan a
növényről. Összességében a csicseriborsó termesztése nem igényel túl sok
odafigyelést vagy tapasztalatot, így bárki könnyedén képes lehet saját friss
hüvelyeseket termeszteni otthonában. Ne habozz kipróbálni ezt az egészséges
és finom növényt!