A csicseriborsó
egy kiváló alapanyag, mely számtalan egészséges és finom étel készítésére
alkalmas. Ebben a blogbejegyzésben bemutatom, hogyan lehet változatosan
felhasználni ezt a hüvelyes növényt ételkészítés során. Először is fontos
tudni, hogy a csicseriborsó gazdag fehérjében és rostban, így kitűnő
választás vegetáriánusok és vegánok számára. Emellett magas B-vitamin és vas
tartalma is segíti az egészséges táplálkozást. Az egyik legnépszerűbb
csicseriborsós étel a hummusz, melynek alapja az összetört csicseriborsó,
olívaolaj, citromlé és fűszerek keveréke. Ezt kenyérre kenve vagy
zöldségekkel fogyasztva remek harapnivaló lehet akár uzsonnára is. A
következő lehetőség a csicseriborsó curry, mely indiai eredetű étel. Ehhez
sózott vízben megfőzzük a csicseriborsót, majd hozzáadjuk a curryt és egyéb
fűszereket ízlés szerint. Tejföllel vagy rizzsel tálalva igazi csemege lesz.
Ha édességet szeretnénk készíteni csicseriborsóból, akkor érdemes kipróbálni
a csicseriborsó brownie receptet. A darált csicseriborsót összekeverjük
kakaóval, zabpehellyel és édesítővel, majd sütőben megsütjük. Egészséges és
finom desszert lesz belőle. Végül, de nem utolsósorban említsük meg a
csicseriborsós salátát is, mely friss zöldségekből és öntetből áll. A
főszerepet itt is a főtt csicseriborsó játssza, melyet paradicsommal,
uborkával és egy kis olívaolajjal keverünk össze. Összességében elmondhatjuk,
hogy a csicseriborsóból számtalan finomság készíthető. Legyen szó sós vagy édes
ételről, ez a hüvelyes növény mindig jó választás lehet az egészséges
táplálkozás jegyében. Érdemes kísérletezni vele és új ízeket felfedezni!