A csirkemell egy
egyszerű és gyorsan elkészíthető húsétel, ami sokak kedvence. Azonban sokan
nem tudják, hogyan kell tökéletesen elkészíteni, hogy ne legyen száraz és
íztelen. Először is fontos, hogy a csirkemellet megfelelően előkészítsük.
Először mossuk meg alaposan hideg víz alatt, majd szárítsuk meg
papírtörlővel. Ha vastagabb a hús, érdemes feldarabolni vagy kiklopfolni egy
kicsit. A következő lépés a fűszerezés. Sózzuk és borsozzuk meg a
csirkemellet ízlés szerint, valamint bátran használjunk más fűszereket is,
mint pl. fokhagyma, rozmaring vagy kakukkfű. Az elkészítés módja attól függ,
hogy milyen ételt szeretnénk készíteni. Ha sütőben szeretnénk sütni a
csirkemellet, akkor előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt
elkészül. Fontos, hogy ne süssük túl a húst, mert így lesz száraz és kemény.
Ha serpenyőben vagy grillen szeretnénk elkészíteni a csirkemellet, akkor
érdemes előbb megpirítani az egyik oldalát magas hőfokon (kb. 2-3 perc), majd
fordítsuk meg és süssük további 5-6 percig. Fontos szabály, hogy mindig
várjunk pár percet miután elkészült a hús, hogy az ízek összeérjenek és a
nedvek visszaszívódjanak a húsba. Összességében tehát a csirkemell ideális
főzési ideje attól függ, hogy milyen módon készítjük el és mekkora darabot
használunk. Fontos azonban figyelni arra, hogy ne süssük túl a húst és mindig
tartsuk szem előtt az alapvető fűszerezési szabályokat. Így garantáltan finom
és szaftos lesz az eredmény!