A csirkemell
pácolása egy nagyszerű módszer arra, hogy a hús ízesebbé és szaftosabbá
váljon. A pácolás során egy fűszeres, savas lébe áztatjuk a csirkemellet, ami
segít abban, hogy a hús megpuhuljon és több ízt vegyen fel. Először is
válasszunk ki egy jó minőségű csirkemellet, amelyet alaposan megmossunk és
leszárítunk. Ezután elkészítjük a páclét: keverjünk össze olívaolajat,
citromlevet, fokhagymát, friss zöldfűszereket (menta, petrezselyem, koriander
stb.), sót és borsot egy tálban. Az elkészített páclébe áztassuk bele a
csirkemellet, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1-2 órára. Minél tovább
pácoljuk a húst, annál intenzívebb lesz az íze. Miután letelt az idő, vegyük
ki a csirkemellet a pácléből és szárítsuk le egy konyharuhával. Ezután már
lehet sütni vagy grillezni a húst a megszokott módon. A csirkemell pácolása
nemcsak az ízek terén tesz csodákat, hanem segít abban is, hogy a hús szaftos
és puha maradjon akár az egész sütési folyamat során. Próbáljátok ki ti is
ezt az egyszerű módszert otthon, és garantáltan nem fogtok csalódni!
