Csirkemell Sütés Sütőben

  A csirkemell
sütése sütőben egyszerű és gyors módja annak, hogy egy ízletes és tápláló
ételt készítsünk otthon. A következő lépések segítségével könnyedén
elkészíthetjük a tökéletesen szaftos és ízletes csirkemellet. 1.
Előkészületek: Mossunk meg alaposan egy darab csirkemellet, majd szárítsuk
meg papírtörlővel. Vágjuk fel az állományát oly módon, hogy az egyenletes
vastagságú legyen. 2. Fűszerezés: Ízlés szerint fűszerezzük a csirkemellet.
Használhatunk sót, borsot, fokhagyma granulátumot, vagy akár más kedvenc
fűszereinket is. 3. Sütés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a
csirkemellet egy sütőedénybe, és süssük kb. 25-30 percig, vagy amíg teljesen
átsül és aranybarna lesz a teteje. 4. Pihentetés: Miután kivettük a sütőből,
hagyjuk pihenni néhány percig, hogy a levegek eloszoljanak benne. Ezáltal
sokkal szaftosabb marad az étel. 5. Tálalás: A kész csirkemelleket
tálalhatjuk körettel, salátával vagy akár egy finom mártással is.
Összességében tehát a csirkemell sütése sütőben nem igényel sok időt és
energiát, viszont nagyon finom és egészséges ételt készíthetünk vele otthon.
Próbáljátok ki ti is ezt a receptet, és garantáltan sikert arattok vele!