Csirkerolád

  Cím: Varázsoljuk a
hétköznapokat ünnepivé Csirkeroláddal! Üdvözlök mindenkit a konyhámban! Ma
egy különleges ételről, a csirkeroládról szeretnék nektek mesélni, ami
nemcsak finom és laktató, de még szemet gyönyörködtető is. A csirkerolád
igazi ünnepi ételnek számít, pedig elkészítése sokkal egyszerűbb, mint
gondolnánk. A csirkerolád lényege, hogy vékonyra klopfolunk csirkemellet
(lehetőleg filét), majd az így előkészített húst töltelékkel töltjük meg és
felgöngyölve, fűszerezve sütjük meg. A töltelék lehet zöldség, sajt, sonka
vagy akár gomba is attól függően, milyen ízekre vágyunk. Kezdjük is el a
receptet lépésről-lépésre: 1. Első lépésként a csirkemell filét kiklopfoljuk
– legjobb ha erre egy speciális húsklopfolót használunk. 2. Miután a húst
elvékonyítottuk, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ekkor locsolhatunk rá egy
kevés olívaolajat is. 3. Ezután következik a töltelék elkészítése. Egy
serpenyőben megpirítjuk az apróra vágott zöldségeket, sonkát vagy gombát,
majd ráreszelünk egy kevés sajtot. 4. A tölteléket ráhalmozzuk a kiklopfolott
csirkemellre, majd óvatosan felgöngyöljük. 5. A göngyölt húst fogvállal
rögzítjük, hogy formája sütés közben is megmaradjon. 6. Végül egy tűzálló
tálba helyezzük a roládot, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb.
30-40 percig sütjük. A csirkerolád elkészítése tehát nem bonyolult folyamat,
viszont a végeredmény garantáltan lenyűgözi majd a vendégeinket. Az étel
színei és ízei szinte ünnepi hangulatot teremtenek az asztal körül. Egy finom
salátával vagy rizottóval kiegészülve pedig tökéletes fogás lehet bármilyen
alkalmakra. Próbáljátok ki ti is, higgyétek el, megéri!