Csirkeszív Recept

  A csirkeszív egy
kiválóan tápláló és egészséges hús, ami sokféleképpen elkészíthető. Ha
szeretnéd kipróbálni ezt az ízletes ételt otthon, akkor íme egy egyszerű
recept, amit bárki könnyedén elkészíthet. Hozzávalók: – 50 dkg csirkeszív – 1
fej vöröshagyma – 2 gerezd fokhagyma – 2 evőkanál olívaolaj – só, bors ízlés
szerint – fűszerek (pl. oregánó, bazsalikom, majoránna) Elkészítés: 1.
Először mossuk meg alaposan a csirkeszíveket, majd vágjuk fel őket apró darabokra.
2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta az
apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. 3. Adjuk hozzá a csirkeszíveket a
serpenyőbe, és keverjük össze az összes hozzávalót. 4. Sózzuk, borsozzuk
ízlés szerint, majd szórjuk meg a fűszerekkel. 5. Fedjük le a serpenyőt, és
pároljuk a csirkeszíveket kb. 15-20 percig, amíg teljesen átsülnek és puha
lesz a hús. 6. Ha szükséges, közben adjunk hozzá egy kevés vizet vagy
alaplevet a serpenyőhöz. A csirkeszív nagyon gyorsan elkészülő étel, amit
köretként pirított zöldségekkel vagy rizzsel tálalhatunk. Reméljük, hogy
kedvet kaptál a kipróbálásához! Jó étvágyat!