Csirkeszív Receptek

  Cím: Kihasználatlan Kincs a Konyhában:
Csirkeszív Receptek Sokan ódzkodnak a belsőségek fogyasztásától, pedig
egy-egy konyhai “szörnyszülött” lehet az igazi ínyencség. Ilyen például a
csirkeszív, amely rendkívül tápláló, gazdag vasban és fehérjében, sőt, egyre
inkább hódít a gasztronómia világában. Ráadásul ára is alacsonyabb, mint más
húsféléké. Ismerd meg a csirkeszív felhasználásának néhány zseniális módját!
1. Csirkeszív Pörkölt A klasszikus magyar pörkölt nem csak marhából vagy
disznóból készülhet. A csirkeszív pörkölt íze még gazdagabb, textúrája pedig
sokkal lágyabb. Először is pucold meg a szíveket, majd pirítsd meg őket
vöröshagymán és fokhagymán. Fűszerezd őket paprikával, borssal és
majoránnával, majd öntsd fel vízzel és főzd készre. 2. Grillezett Csirkeszív
A grillezett csirkeszív kiváló választás egy nyári szabadtéri bulihoz.
Marinálhatod előtte szójaszószban, mézben, fokhagymában és chili paprikában
néhány órával a grillezés előtt. Tűzd őket nyársra, majd süsd meg őket a
grillen. Egy kis citromlével és petrezselyemmel tálalva igazi ínyencség! 3.
Csirkeszív Saláta A csirkeszív nem csak meleg ételekben kiváló, hanem hideg
salátákba is remekül passzol. Párold meg előtte a szíveket, majd hűtsd le
őket. Ezek után vághatsz hozzá uborkát, paradicsomot, lilahagymát és friss
zöldfűszereket. A végeredmény egy könnyű, tápláló saláta lesz. 4. Csirkeszív
Ragu Egy finom ragu mindig jó választás. A csirkeszív remekül illik egy
szaftos raguba. Pároljuk meg a szíveket hagymán és fokhagymán, adjunk hozzá
paradicsomot és vörös bort, majd főzzük lassan, alacsony hőfokon több órán
keresztül. Végezetül emlékeztetni szeretnék mindenkit arra, hogy az ízfokozás
mellett ne feledkezzünk meg a csirkeszív egészségügyi előnyeiről sem! Gazdag
vasforrás, ami a szervezet számára létfontosságú. Ráadásul fehérjében is b