Csokikrém Pudingból

  Címadó: Az Ínyenc
Csokikrém Puding Alapjai Üdvözlet kedves olvasók! Ma egy igazán csábító
témával érkeztem: a csokikrém pudinggal. Ha te is hasonlóan rajongasz ezért a
mennyei édességért, mint ahogyan én, akkor maradj velem, mert az alábbiakban
bemutatom lépésről-lépésre, hogyan varázsolhatod otthonod konyhájában ezt az
ízletes desszertet. A csokikrém puding igazi örök klasszikus minden
csokoládéimádó számára. Olvadósan krémes textúrája és gazdag csokoládés íze
könnyedén beleszeretteti magába a nassolni vágyókat. És bár sokan boltból
szerzik be ezt a finomságot, valójában nem is olyan bonyolult elkészíteni
otthon, ráadásul így magad választhatod meg az ízesítést és a csoki
intenzitását. Kezdjük is el! Hozzávalók: – 600 ml tej – 150 g cukor – 2
evőkanál jó minőségű kakaópor – 50 g étcsokoládé – 4 evőkanál
kukoricakeményítő – 1/2 csomag vaníliás cukor – csipet só – 50 g vaj
Elkészítés: 1. Keverd össze egy tálban a cukrot, kakaóport, étcsokoládét és
kukoricakeményítőt. Add hozzá a tejet és alaposan keverd össze. 2. Tegyél egy
lábast a tűzhelyre, öntsd bele a keveréket és közepes hőfokon főzd, amíg
besűrűsödik. Ne felejtsd el közben folyamatosan keverni, nehogy odakapjon. 3.
Amikor megfelelő sűrűségű a pudingod, vedd le a tűzről, add hozzá a vaníliás
cukrot, egy csipet sót és a vajat, majd kevergetve olvaszd össze őket. 4.
Amint kihűlt, már tálalhatod is! Ha szereted, tejszínhabbal vagy friss
gyümölccsel is díszítheted. Hát íme: néhány egyszerű lépésseg közelebb
kerültél ahhoz, hogy otthonodban elkészítsd ezt az ízletes desszertet. A
csokikrém puding tökéletes választás lehet vacsora utáninak vagy akár
születésnapokra is. Ha kiadósabb verziót szeretnél készíteni, próbáld ki
tejszínhabbal és frissen sült brownie darabokkal a tetején – garantáltan nem
fogsz csalódni! Remélem, hogy ez a blogbejeg