Csokitorta Díszítés Házilag

  Címe: Művész lélekkel a konyhában:
csokitorta díszítés házilag Szia kedves Olvasó! Valami fantasztikusan édesről
és gyönyörűről szeretnék ma neked mesélni, amiért minden csokoládé-rajongó
szíve hevesebben kezd el dobogni. Ráadásul a saját konyhádban, a saját két
kezeddel hozhatod létre! Igen, a csokitorta díszítésről van szó. Sokan
azonban azt gondolják, hogy ehhez komoly cukrászati képességekre és speciális
eszközökre van szükség. Én ezzel nem értek egyet. Szeretném megmutatni,
hogyan adhatod meg a tortának azt a végleges, mesteri simogatást otthon is,
alapvető konyhai eszközök segítségével. 1. lépés: A csoki bevonat Az első és
legfontosabb dolog az alap bevonata. A legjobb minőségű csokoládét válaszd
(70% kakótartalom feletti ajánlott), hogy igazán ízletes legyen a
végeredmény. Olvaszd meg vízgőz felett egy tálban, majd amikor már sima és
folyékony, öntsd rá a már kihűlt tortára. A spatulád segítségével simítsd el
a tetejét és az oldalát is. Hagyd megszáradni. 2. lépés: Csokoládé forgács A
torta tetején a csokoládé forgács szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Ehhez
csak egy tábla csokira és egy zöldséghámozóra van szükséged. A csokitorta
díszítésének ebben a fázisában, a táblát húzd végig a hámozón, így könnyedén
készíthetsz nagyszerű csokiforgácsot. 3. lépés: Csoki díszek A csoki díszek
elkészítése során szabadon engedheted a fantáziádat. Olvaszd meg a csokit,
majd öntsd egy habzsákba vagy egy nejlonzacskóba, aminek vágd le az egyik
sarkát. Egy sütőpapírra rajzolhatsz vele különféle formákat: sziveket,
virágokat, betűket stb. Hagyd megszáradni, majd óvatosan helyezd őket a
tortára. 4. lépés: Porcukor és kakaópor A végső csodás hatásért pedig hintsd
meg a tetejét porcukorral vagy kakaóporral. Erre használhatsz akár egy finom
szitát is, amivel egyenletesen eloszlathatod a porcukrot. Kedves Olvasó,