Cukormázas Muffin

  A szlovák konyha
igazán sokszínű és változatos, amit a történelem során befolyásoltak a
hozzájuk közel eső országok, mint például Magyarország, Ausztria vagy
Csehország. Igazi csodálatos kavalkádja az ízeknek, amelyek egyszerre
lehetnek laktatóak és könnyedek is. Most nézzük meg azokat az autentikus
szlovák nemzeti ételeket, melyeket mindenképpen ki kellene próbálni! 1.
Bryndzové halušky: Ez Szlovákia nemzeti ételének számít. Tésztaféle, ami
emlékeztethet a mi nokedlinkre, de általában burgonyából készül és bryndza
nevű juhsajttal tálalják. A végeredmény egy krémes, sós fogás, amihez gyakran
adnak még sült szalonnát is. 2. Zemiakové placky: A zemiakové placky egyfajta
burgonyalepényt jelent, amit fókuszban álló burgonyából készítenek el liszt
és tojás hozzáadásával. Általában fűszerezett hússal vagy sajttal töltik meg.
3. Kapustnica: A kapustnica egy tradicionális szlovák leves, amit savanyú
káposztaból, gombából és szalonnából készítenek. A karácsonyi időszakban
nagyon népszerű, ilyenkor gyakran kolbászt és szárított gombát is adnak
hozzá. 4. Trdelník: Ez egy közkedvelt csemege Szlovákiában, ami eredetileg
Csehországból származik, de a mai napig elterjedt az egész országban. A
trdelník egy édes, csavart fánk, amit cukorral, dióval vagy mandulával hintve
szolgálnak fel. 5. Loksé: Ez a klasszikus szlovák étel valójában egy sós
palacsinta, amit burgonyából készítenek, és többnyire libazsírral kenik meg.
6. Pirohy: A pirohy a szlovák verziója a kelet-európai pierogi-nak. Tésztából
készült tasakokat töltöttek meg különböző feltétekkel, mint például bryndza
sajt, káposzta vagy akár gyümölcsök is. 7. Granadír: Ez egy olyan étel ami
sokszor második fogásként tálalják alkalmanként, burgonya és tészta
kombinációjával. 8. Zganci: Ez egy hagyományos szlovák desszert, ami túróból
és tojásból készül. A tetejét gyakran szórják meg porcukorral. Ezek csak
néhány ízelítőt