Cím: Egy húsos-magos ízorgia: Darált
Hús Rizs Ahogy azt a neve is sugallja, a darált hús rizs egy egyszerű és
könnyedén összedobható étel, ami igazán ízletes és kiadós. Különösen kedvelik
az ősz beköszöntével, amikor már mindenki vágyik valami tartalmasra,
szaftosra. Ez a fogás pont ezt kínálja. Előkészítése sem bonyolult, így akár
kezdő szakácsok is bátran nekifoghatnak. Lássuk tehát lépésről lépésre,
hogyan is készíthetjük el ezt az ételt! Először is, szükségünk lesz az
alapanyagokra. Ahhoz, hogy 4 főre való darált hús rizset készítsünk, a
következőkre lesz szükségünk: – 500 g darált hús (sertés vagy marha) – 2
evőkanál olaj – 1 nagy vöröshagyma – 2 gerezd fokhagyma – 1 paprika – 1
paradicsom – 250 g rizs – só, bors és piros paprika ízlés szerint –
opcionálisan: sajt a tetejére Kezdjük azzal, hogy felhevítjük az olajat egy
nagy serpenyőben vagy wokban, majd hozzáadjuk apróra vágott hagymát és
fokhagymát. Dinszteljük őket, amíg a hagyma üveges lesz. Ezután jöhet bele a
darált hús, amit folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg, amíg szép barnás
színű lesz. Következő lépésként adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és
paprikát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük piros
paprikával. Hagyjuk, hogy az összes hozzávaló jól összeérjenek, közben pedig
egy másik edényben főzzük meg a rizst. Amikor a rizs már majdnem kész,
keverjük össze a darált húst és zöldségeket tartalmazó serpenyővel. Hagyjuk
még együtt rotyogni őket néhány percig, hogy a rizs is átvegye az ízeket.
Végül tegyük tányérra az ételt, és ha szeretnénk, szórjunk rá reszelt sajtot.
A darált hús rizs máris elkészült! Remek választás lehet ebédre vagy
vacsorára egyaránt. Egy érdekes változat lehet belőle, ha mexikói ízesítést
adunk neki babbal, chilivel és tortillával. Kipróbáltátok már ezt a receptet?
Osszátok meg velünk véleményeteket