Ha egy egyszerű,
gyors és finom receptet keresel a hétköznapokra, akkor a darált húsos rizs
remek választás lehet számodra. Ez az étel könnyen elkészíthető, így akár a
kezdő szakácsok is bátran nekivághatnak. Először is gyűjtsd össze az
alapanyagokat: darált húst, rizst, hagymát, fokhagymát, zöldségeket (pl.
sárgarépát, zellert), valamint sót, borsot és egyéb ízesítőket. 1. Először
pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát kevés olajon egy
serpenyőben. 2. Ezután add hozzá a darált húst, és pirítsd addig, amíg
teljesen átsült és barna színű lesz. 3. Közben főzd meg a rizst sós vízben,
majd szűrd le. 4. Ha a hús már kész, keverd hozzá a zöldségeket (pl.
sárgarépát, zellert) és párold még néhány percig. 5. Végül add hozzá a
megfőtt rizst is a serpenyőbe, ízesítsd sóval, borssal és egyéb fűszerekkel
ízlés szerint. És voilà! Elkészült a finom darált húsos rizs, amit tálalhatsz
magában vagy akár köretként más fogás mellé is. Reméljük, hogy kedvet kaptál ehhez
az egyszerű recepthez és hamarosan kipróbálod otthon is! Jó étvágyat!