Darált Hússal Töltött Cukkini

  Bevezető
Sziasztok, kedves Olvasók! A mai bejegyzésemben egy különösen finom, laktató
és egyszerű ételt szeretnék megosztani veletek. A darált hússal töltött
cukkiniről lesz szó, amely remek alternatíva lehet a hagyományos töltött
paprikára vagy paradicsomra. Ha már unjátok a megszokott fogásokat, vagy csak
szeretnétek valami újat kipróbálni, akkor olvassátok el ezt a receptet! A
recept Hozzávalók: – 2 nagy cukkini – 500 g darált hús (marha, sertés vagy
pulyka) – 1 nagy vöröshagyma – 3 gerezd fokhagyma – 1 tojás – 100 g sajt –
só, bors, petrezselyem – olaj a sütéshez Először is elő kell készítenünk a
cukkiniket. Mossuk meg őket alaposan, majd vágjuk ketté őket hosszában. A
közepüket kanállal óvatosan vájjuk ki – nem kell túl mélyre menni, csak
annyira, hogy helyet adjunk a tölteléknek. A kivájt cukkiniket sózzuk be
belülről és tegyük félre egy ideig, hogy megpuhuljanak. Közben készítsük el a
hústölteléket. A vöröshagymát aprítsuk fel, a fokhagymát pedig zúzzuk össze.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, majd dinszteljük meg rajta a
hagymákat. Amikor már üvegesek, adjuk hozzá a darált húst és fűszerezzük
ízlés szerint sóval és borssal. Kevergessük át, amíg a hús szép barnás színt
kap. Ha kész a hús, vegyük le a tűzről és adjunk hozzá egy tojást, valamint
reszelt sajtot. Ezek segítenek, hogy a töltelék összetartson a sütés során.
Ha szeretitek, szórjatok rá némi petrezselymet is extra ízért. Töltsük meg a
cukkiniket ezzel a keverékkel. Ne sajnáljuk belőle! A cukkini tetejére is
reszelhetünk még egy kis sajtot. Végül előmelegített sütőben, 180 fokon
süssük kb. 30 percig – addig, amíg a cukkini megpuhul és a sajt szép
aranybarna lesz. Összefoglalás A darált hússal töltött cukkini nem csak
egyszerű elkészíteni, de nagyon ízletes és laktató fogás is. Beválik akár
ebédre, akár vacsorára, ráadásul könnyedén variálhat