A datolyás süti
egy igazán finom és egyszerűen elkészíthető édesség, amely tökéletes
választás lehet reggelire vagy uzsonnára. A datolya természetes édes íze és
tápértékei mellett tele van rosttal, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, így
egészséges alternatívája lehet a hagyományos süteményeknek. A datolyás süti
elkészítése során először össze kell aprítani a datolyát egy aprítógépben
vagy turmixgépben, majd hozzá kell adni a mandulát vagy diót, valamint egy kevés
kókuszolajat vagy mézet. Ezeket alaposan össze kell dolgozni, hogy egy krémes
masszát kapjunk. Ezután formáljuk kis gombócokká a masszát, majd lapítsuk
őket meg és helyezzük őket sütőpapírral borított tepsibe. A sütőt melegítsük
elő 180 fokra, majd tegyük be a süteményeket és süssük őket aranybarnára.
Miután kihűltek, már fogyaszthatjuk is a datolyás sütit. A finom és tápláló
édesség tökéletes alternatívája lehet az egészségtelen desszerteknek, hiszen
természetes alapanyagokból készül, és nem tartalmaz felesleges cukrot vagy
adalékanyagokat. Összességében elmondható, hogy a datolyás süti egyszerűen
elkészíthető, egészséges és ízletes desszert lehet, amely bármikor jól jöhet
egy kis nassolásra. Próbáljátok ki Ti is otthon!
