Diétás Párolt Csirkemell

  A diétás
táplálkozás egyik alapköve a csirkemell, hiszen alacsony zsírtartalma és
magas fehérjetartalma miatt ideális választás lehet a fogyókúrázók számára. A
párolt csirkemell pedig egy egészséges és könnyen elkészíthető étel, amely
ízletes és laktató. Először is érdemes kiválasztani egy jó minőségű
csirkemellet, amely lehetőleg bio vagy szabadon tartott állatból származik. A
csirkemellet megmosva és leszárítva fel kell szeletelni vékonyabb szeletekre,
így gyorsabban és egységesebben fog majd megsülni. Egy lábasba tegyünk vizet
és forraljuk fel. Amikor már forr, helyezzük rá a párolókosarat vagy a
gőzölgéstését, majd a szeleteket helyezzük rá úgy, hogy ne érjenek hozzá a
vízhez. Fedjük le a lábast és pároljuk kb. 15-20 percig, amíg teljesen
átsülnek a húsok. Közben fűszerezzük ízlésünk szerint a csirkemellet sóval,
borssal, fokhagymával vagy más kedvenc fűszerekkel. A párolt csirkemell
nagyon finom friss zöldségekkel tálalva is, például salátával vagy grillezett
zöldségekkel. A diétás párolt csirkemell egy egészséges és könnyen emészthető
étel, amely segíthet a fogyókúrában vagy az egészséges életmód
kialakításában. Próbáld ki Te is ezt az egyszerű receptet, és élvezd az
egészséges táplálkozás előnyeit!